19/09/2024

Taylor Jenkins Reid "Malibu tõuseb tuhast"

Malibu, 1983. aasta august. On jõudnud kätte aeg Nina Riva iga-aastaseks suvelõpupeoks ning ootusärevus on saavutanud haripunkti. Kõik tahavad olla osake kuulsate Rivade elust. Veeta aega Ninaga, kes on andekas surfar ja supermodell; vendade Jay ja Hudiga, üks surfitšempion, teine tunnustatud fotograaf, ja nende jumaldatud väikse õe Kitiga. Neli õde-venda on jutuaineks Malibus ja kogu maailmas - eriti kuna nad on legendaarse laulja Mick Riva lapsed. 

Ainus inimene, kes aasta pidu ei oota, on Nina ise, kes pole kunagi tahtnud olla tähelepanu keskpunktis ja kelle tema profitennisistist abikaasa on äsja maha jätnud. No ja võib-olla ka Hud - sest ta oleks pidanud juba ammu midagi üles tunnistama oma vennale, kellega on sünnist saati olnud lahutamatu. 

Jay aga loendab minuteid õhtu saabumiseni, sest peole pidi tulema ka tüdruk, keda ta enam peast ei saa. 

Ka Kitil on mõni saladus - nende seas üks külaline, kelle ta teistelt nõu küsimata on kohale kutsunud. 

Keskööks on pidu täielikult kontrolli alt väljunud, hommikuks Riva villa maatasa põlenud. Aga enne, kui esimene säde varasel koidikul langeb, voolab alkohol, mängib muusika ning armastus ja saladused, mis on seda perekonda aastakümneid vorminud, pääsevad mulinal pinnale. 

"Malibu tõuseb tuhast" on lugu unustamatust õhtust ühe perekonna elus: õhtust, mil nad kõik peavad valima, mida jätta alles inimestelt, kes on nad loonud... ja millest loobuda.

Algsel fotol toetus Nina lainelauale, oma kollase-valgekirjule, kuue jala ja kahe tolli pikkusele Town & Country thruster'ile. Kaanel olid nad laua välja lõiganud. Aga sellega oli Nina nüüdseks juba harjunud. 

Ajakirjas sees oli Ninast Ralphsi toidupoe juures kolme nädala eest tehtud foto. Ta oli kandnud sel hetkel valgeid bikiine, mille peal lilleline suvekleit. Ühes käes oli tal Virginia Slims sigarett ja teises Tab'i limonaadi kuuspakk. Kui lähemalt vaadata, on näha, et ta on nutnud. 

Selle kõrval oli trükitud ära kuuekümnendate keskpaigast pärinev foto tema isast. Too oli pikk, tumedapäine ja traditsiooni- liselt nägus, kui ta lühikestes pükstes, Hawaii särgis ja sandaalides Trancas Marketi ees seisis, suunurgas Marlboro sigarett ja käes kott toiduainetega. Fotode kohale oli trükitud pealkirjaks: KÄBI EI KUKU RIVA-KÄNNUST KAUGELE. (katkend 17. leheküljelt)